Svampar och Smarta Textiler

Nu är det dax för en sådan där riktigt maxad period med öppna workshops igen. Det börjar dra ihop sig till höstlovsvecka igen, och med så kommer en massa härliga höstlovsaktiviteter för alla lediga barn och ungdomar. Och i vanlig ordning så betyder det att jag kommer att ha en rad textil-realterade workshops och i år så blir det inte mindre än 7 stycken workshops, varav två stycken är två öppna drop-in heldagar. Det skall bli super kul att få köra så många workshops under höstlovsveckan och jag hoppas så klart på att få träffa alla er skaparglada och experimentsugna barn och ungdomar.

Ni hittar mig både i Älmhult på IKEA Museet, där det blir två fulla dagar med värmekänsliga Smarta Textiler, samt på Stadsbiblioteket i Lund under en annorlunda eftermiddag på Alice i Underlandets tebjudning, där jag kommer att ta med mig nyaste bidraget till min Make A Mark-utställning. Det blir textila kuber och cylindrar som skapar kroppsavtryck när du sitter och ligger på dem… så kom och se vilka märken du kan göra.

Jag kommer även att finnas på Stenkrossen och skapa textila jätte svampar à la Alice i Underlandet. I det magiska Underlandet kan allt hända och när Alice äter av maten i Underlandet så blir hon ibland liten och ibland jättestor. I skogen i Underlandet möter hon talade blommor och stora magiska svampar. Hur skulle det vara om vi, precis som Alice, var små och svamparna stora? Hur ser sagosvampar ut, vilken färg och form har det? Tillsammans skapar vi magiska, stora sagosvampar utifrån secondhandkläder, pom-poms och knappar.

 

Höstlovsveckan bjuder på följande workshops:

SMART TEXTIL à la Alice i Underlandet under Stadsbibliotek i Lunds Alice i Underlandet-tebjudning under BÄSTA BIENNALEN, 2 nov, kl.14:00-16:00, drop-in aktivitet, kostnadsfritt, utöver mig och mina Smarta Textiler hittar ni en massa andra roliga Alice aktiviteter, mer info om eventet finns här samt här.

SMART TEXTIL FÖR SMÅ OCH UNGA, drop-in workshop på IKEA Museum, 31 okt, 1 nov – 2017, kl. 10:00-16:00, Mer info finns här.

TEXTILA JÄTTE SVAMPAR à la Alice i Underlandet workshop, BÄSTA BIENNALEN, med mig på Stenkrossen för dig mellan 8-14år.
28/10, kl.15:30-17:3029/10, kl.10:30-12:30 samt 2/11, kl.10:30-12:30. Det kan va bra att förannmäla sig, då det finns ett max antal på 10 personer/workshop, kostnadsfritt, se info här.

Varmt välkomna!