Växtfärgningsinspiration på Öppet Hus Julspecial

Visst är det härligt nu när alla julmarknader har satt igång? Själv gillar jag verkligen en härlig, julig och mysig julmarknad med konsthantverk, god mat och bra stämning. Det får gärna vara en julmarknad av lite alternativ karaktär. Brukar t.ex. köpa en hel hög av vår julmat av små, lokala matproducenter på just lokala julmarknader. Precis som förra året så öppnar vi på Stenkrossen dörrarna för julmys även i år i dessa julmarknadstider. Det blir lite av varje, såsom växtfärgningsinspiration med mig, klädbyte, workshop där du kan 3D-printa dina julklappar, matkassar ifrån Lund Matvarukooperativ och konst av Juliane Finstad, plus massa annat. För mer info om Stenkrossen Öppet Hus Julspecial,  klicka här.

Plats: Stenkrossen, Kastanjegatan 13-15, Lund, Sweden 22359
Tid: 11 dec, 2017, program mellan kl. 16:30-21:00 (jag finns på plats mellan 17:00-19:00)

I dessa julkonsumtionstider tycker jag det känns extra bra att det finns alternativ till att gå ut och köpa nya saker och ge i julklapp, och vem blir inte gladare av något som någon lagt sin tid på och gjort med kärlek? Varför inte ge nytt liv till något klädesplagg du redan äger och ge bort det i julklapp? Kom och få inspiration av mig om hur du kan växtfärga om plagg. Eller byta till dig något nytt plagg med ett plagg du inte längre använder i klädbytet. Det tycker iaf jag känns som hållbara julklappsidé.

Växtfärgningsinspiration med mig

Under min öppen verkstad finns jag i Vita Galleriet på Stenkrossen med färgkoket igång där jag visar exempel på hur man kan färga tyger och kläder med växter och grönsaker. Kom och kika på tyger som är färgade med rödkål, te och gurkmeja. Få tips om vilka redskap som man behöver när man skall börja färga och vad som är lätt att starta upp och färga med. Hur funkar det när man t.ex. växtfärgar tröjor och tights med rödbetor eller avokado.

Plats: Stenkrossen, Vita Galleriet
Tid: 11 dec, 2017, kl. 17:00-19:00

Klädbyte med Synaps, Globalklubben Lund och ABF MittSkåne 

Samtidigt som jag finns i Vita Galleriet så pågår klädbyte arrangerat av Synaps, Globalklubben Lund och ABF MittSkåne för fullt. För att vara med i bytet så gäller följande tider; Inlämning: 17.00 – 18.00 och Byte: 19.00 – 20.00. Och reglerna är enkla: Max 5 hela och rena kläder bytes in mot lika många nya kläder. Mer info hittar ni här.

 

Så kom till Vita Galleriet – lämna in ett par kläder som du vill byta i Klädbytet – kom till mig och kika på växtfärgning – hämta ut nya plagg i klädbyte. Visst låter det som en schyst kväll?