Lördagsskola – Smart Textil för Barn

 

Snart är det åter dax för kursstart för lördagsskola med Smarta Textiler för Små och Unga i samarbete med Kulturskolan i Lund. Nytt för i höst är att vi kör två olika grupper, där en är öppen även för dig som är 6-7 år.

För dig som är 8 år och äldre

Vi fortsätter att arbeta med både färgföränderliga material och ledande trådar och LEDs under hösten 2018’s kurs. Terminen kommer att vara uppbyggd på textila designprojekt som du som elev kommer att få göra. Projekten kan t. ex. vara att skapa armband, telefon- eller iPad-fodral med utgångspunkt i tekniker som att trycka med värme- eller UV-känsliga (färgföränderliga) textila färger eller broderi med ledande trådar och LED-lampor. Har du gått tidigare terminer så jobbar vi vidare utifrån vad du gjorde terminen innan, och vad du vill göra denna terminen. Designprojekten kan t. ex. vara att skapa armband, telefon- eller iPad-fodral med utgångspunkt i tekniker som att trycka med värme- eller UV-känsliga (färgföränderliga) textila färger eller broderi med ledande trådar och LED-lampor. Har du gått tidigare terminer så jobbar vi vidare utifrån vad du gjorde terminen innan, och vad du vill göra denna termin.

Kursen är en fortsättningskurs, men det första kurstillfället kommer att fungera som en introduktion till Smarta textilier, så att även du som är ny till ämnet kan delta. Detta första tillfälle är enbart för dig som är ny på kursen, du som gått tidigare börjar först vid tillfälle två.

För dig som är mellan 6-7 år

Nytt för i år, nu öppnar vi även en grupp för Smarta textilier för dig mellan 6-7 år. Kursen är en nybörjarkurs för dig som vill upptäcka och undersöka textilier som kan ändra färg. På ett lekfullt sätt lär du dig om hur du kan ändar textilierna med värme, kyla, kroppen och solen. Du får lära dig att trycka egna tyger med de färgföränderliga tryckfärgerna. I slutet av kursen kan du som vill trycka din egen T-shirt eller linne så att den ändrar färg när du har den på dig.

Anmälan

Ni anmäler ni er via Kulturskolan i Lunds anmälningsportal. Klicka här för att komma till anmälan och välj alternativet ”Helgskola” och sedan kursen ”Smart Textil för Små och Unga”. Mer info om kursen på Kulturskolan i Lunds sida hittar ni här.
Och precis som i tidigare terminer så fylls platserna på efter hand som anmälningarna trillar in, tills vi nått max antalet/kurs. 

Material

Det mesta material vi använder ingår i kursen, vill du däremot göra något större såsom t.ex. trycka en T-shirt eller en tygkasse tar du med en egen. Att tänka på är även att ha oömma kläder eftersom vi kommer att jobba med färger.

Kursinformation

Ålder: en grupp för 6-7 år och en grupp för 8 år och uppåt (anmälan sker via samma alternativ i portalen)
Lärare: textildesigner Marie Ledendal
Arrangör: Kulturskolan i Lund
Plats: Stenkrossen, Kastanjegatan 13
Undervisningsdag: lördagar
Kurstillfällen: sex stycken med start 6/10. Därefter 13/10, 20/10, 10/11, 17/11 och 24/11
Avgift: kostandsfri

Varmt välkomna!

Många av de fina textila produkterna på bilderna här på sidan är gjorda av mina fantastiskt duktiga elever ifrån tidigare terminer. Produkterna är skapade helt utifrån vitt löpermetertyg. Det har tryckt tygen själva, broderat ledande kretsar och sytt ihop sina projekt.