Lördagsskola – Smart Textil för Barn

Snart är det åter dax för kursstart för lördagsskola med Smarta Textiler för Små och Unga i samarbete med Kulturskolan i Lund.
Nytt för våren 2018 är att det vi kommer att börja jobba med nya material så som ledande trådar och LEDs, samt att vi kommer att vidareutveckla idéer kring att trycka med färgföränderliga material. Terminen kommer att vara uppbyggd på textila designprojekt som du som elev kommer att få göra. Det kan t.ex. vara att skapa armband, telefon- eller iPad-fodral med utgångspunkt i tekniker som att trycka med värme- eller UV-känsliga (färgföränderliga) textila färger eller broderi med ledande trådar och LED-lampor.

Kursinnehåll:

Kursen tar avstamp i den kunskap du som elev har fått i föregående kurs inom Smarta textilier under våren eller hösten 2017. Kursen är en fortsättningskurs, men de första tre kurstillfällena kommer att fungera som en introduktion till Smarta textilier, så att även du som är ny till ämnet kan delta. Du som tidigare deltagit i Smarta textilier kan välja att vara med på de första tre tillfällena, eller komma till det fjärde då det nya kursinnehållet startar.

Anmälan:

Ni anmäler ni er via Kulturskolan i Lunds anmälningsportal. Klicka här för att komma till anmälan och välj alternativet ”Helgskola” och sedan kursen ”Smart Textil för Små och Unga”. Mer info om kursen på Kulturskolan i Lunds sida hittar ni här.
Och precis som i tidigare terminer så fylls platserna på efter hand som anmälningarna trillar in, tills vi nått max antalet/kurs. 

Material: 

Info kommer innan kursstart.

Ålder: från 8 år (men öppen för alla som tidigare läst Smarta Textilier)
Lärare: textildesigner Marie Ledendal
Undervisningsdag: lördagar
Plats: Stenkrossen, Kastanjegatan 13
Avgift: kostandsfri

Varmt välkomna!