Lördagsskola – Smart Textil för Barn

 

Våren är snart här, och vi är redan igång med vårterminens lördagsskola med Smarta Textiler för Små och Unga i samarbete med Kulturskolan i Lund. Nytt för i år är att vi kör tre olika åldersgrupper. De olika grupperna är åldersindelade, så att undervisningen och projekten anpassas till din ålder.

För dig som är 8 år och äldre

Vi fortsätter att arbeta med både färgföränderliga material och ledande trådar och LEDs under hösten 2018’s kurs. Terminen kommer att vara uppbyggd på textila designprojekt som du som elev kommer att få göra. Projekten kan t. ex. vara att skapa armband, telefon- eller iPad-fodral med utgångspunkt i tekniker som att trycka med värme- eller UV-känsliga (färgföränderliga) textila färger eller broderi med ledande trådar och LED-lampor. Har du gått tidigare terminer så jobbar vi vidare utifrån vad du gjorde terminen innan, och vad du vill göra denna terminen. Designprojekten kan t. ex. vara att skapa armband, telefon- eller iPad-fodral med utgångspunkt i tekniker som att trycka med värme- eller UV-känsliga (färgföränderliga) textila färger eller broderi med ledande trådar och LED-lampor. Har du gått tidigare terminer så jobbar vi vidare utifrån vad du gjorde terminen innan, och vad du vill göra denna termin.

Kursen är en fortsättningskurs, men det första kurstillfället kommer att fungera som en introduktion till Smarta textilier, så att även du som är ny till ämnet kan delta. Detta första tillfälle är enbart för dig som är ny på kursen, du som gått tidigare börjar först vid tillfälle två.

Gruppen åldersindelas ytterligare för att rikta nivån på undervisningen ytterligare.

För dig som är 6år (eller fyller 6 under terminen)

Vi har även en grupp för Smarta textilier för dig som är 6 år, eller som fyller 6 under terminen). Kursen är en nybörjarkurs för dig som vill upptäcka och undersöka textilier som kan ändra färg. På ett lekfullt sätt lär du dig om hur du kan ändar textilierna med värme, kyla, kroppen och solen. Du får lära dig att trycka egna tyger med de färgföränderliga tryckfärgerna. I slutet av kursen kan du som vill trycka din egen T-shirt eller linne så att den ändrar färg när du har den på dig.

Anmälan

Vårens kurs 2019 är nu igång, håll utkik här för start av ev. kurs för hösten 2019.

Ni anmäler ni er via Kulturskolan i Lunds anmälningsportal. Klicka här för att komma till anmälan och välj alternativet ”Helgskola” och sedan kursen ”Smart Textil för Små och Unga”. Mer info om kursen på Kulturskolan i Lunds sida hittar ni här.
Och precis som i tidigare terminer så fylls platserna på efter hand som anmälningarna trillar in, tills vi nått max antalet/kurs. 

Material

Det mesta material vi använder ingår i kursen, vill du däremot göra något större såsom t.ex. trycka en T-shirt eller en tygkasse tar du med en egen. Att tänka på är även att ha oömma kläder eftersom vi kommer att jobba med färger.

Kursinformation

Ålder: en grupp för 6 år och två grupper för 8 år och uppåt (anmälan sker via samma alternativ i portalen)
Lärare: textildesigner Marie Ledendal
Arrangör: Kulturskolan i Lund
Plats: Stenkrossen, Kastanjegatan 13
Undervisningsdag: lördagar
Kurstillfällen: Vårens kurs 2019 är nu igång, håll utkik här för start av ev. kurs för hösten 2019.
Avgift: kostandsfri

Varmt välkomna!

Många av de fina textila produkterna på bilderna här på sidan är gjorda av mina fantastiskt duktiga elever ifrån tidigare terminer. Produkterna är skapade helt utifrån vitt löpermetertyg. Det har tryckt tygen själva, broderat ledande kretsar och sytt ihop sina projekt.