Kreativa September

Härliga fina höst välkommen med ditt antåg efter denna underbara sommar. Känner du också att det skall bli mysigt med lite höst, hög luft, sprakande träd i skogen, bär att plocka, ja allt det där som hör hösten till, efter denna underbara varma sommar som vi fått ha haft? Och vad kan väl passa bättre än att smyg starta hösten med MASSA härliga workshopsaktiviteter. För mig är det alltid kul att sparka igång verksamheten så här lagom till skolor, jobb och vardag på allvar kommit igång igen. Och det är en härlig och händelsefylld workshops höst jag har framför mig, vilket skall bli så roligt.

Känner du också att det skall bli mysigt med lite höst och MASSOR med härliga workshopsaktiviteter? 

Septemberaktiviteter för alla:

Redan den 1 sep går startskottet med en favorit i repris ifrån förra våren, då blir det Barnens Upptäckardag i Lunds Universitets regi där alla barn och unga är välkomna att undersöka, experimentera och testa på. Jag kommer att ta med mig ett gäng värmekänsliga textiler och nån LED-textil som man kan få testa och kika på.

Dagen efter den 2 sep bär det av till Malmö och T-bryggan där Malmö Stad för andra året i rad anordnar Malmö Yogafestival. Jag har fått äran att hålla i Meditationsbroderi på söndags förmiddagen för alla som känner att det vill koppla av en stund och bara njuta av nål, tråd och stygn.

Den 15 sep öppnar vi på Stenkrossen i vanlig ordning upp dörrarna under Kulturnatten i Lund. Det är en av mina favorit event vi har på Stenkrossen under året. Det är underbart att träffa alla er kultursugna i alla åldrar som kommer för att kika, diskutera och testa på kultur i alla dess former. Det gör en varm i hjärta och själ. I år hittar man mig längre in i Vita Galleriet än vanlig, där jag kommer att visa hur man kan trycka på textil med en heat press. För dig som vill finns det även möjlighet att testa på och göra en egen design.

Vill man lära sig mera och testa mera själv om hur man trycker med en heat press så kommer jag bara ett antal dagar senare, nämligen den 27 sep, hålla en introduktionskurs för FixaTill i att trycka experimentella textiler med heat pressen. Du kan t.ex. testa att trycka på en vit T-shirt, annat mindre plagg eller tyg.

Inom kort kommer även anmälan för höstens Smarta Textiler kurs för barn och unga i samarbete med Kulturskolan i Lund att öppnas. I år blir det 6 härliga och skaparfyllda lördag fm på Stenkrossen, där både du som ny och du som gått kursen innan kan få lära dig mera om hur man trycker med färger som ändrar färg och broderar med trådar så att LEDs kan lysa.

Samtliga fem event och aktiviteter är gratis. Kurserna kräver dock plats via föranmälan, till FixaTill respektive Kulturskolan i Lund.

Jag hoppas att vi ses i september!

Plats/Tid:

TRANSFERTRYCK PÅ TEXTIL OCH KLÄDER, workshop med mig hos FixaTill, den 27 sep, kl.18:00 – 20:00, workshopen är gratis men anmälan till FixaTill krävs, Stenkrossen, Kastanjegatan 13-15, 223 59 Lund.

TEXTILTRYCK MED HEAT PRESS, Kulturnatten i Lund, den 15 sep, kl.18:00 – 19:30, Stenkrossen, Vita Galleriet, Kastanjegatan 13-15, 223 59 Lund.

MEDITATIONSBRODERI, Malmö Yogafestival, Ribersborg, vid T-bryggan, 2 sep, kl. 10:00-11:30.

SMARTA TEXTILIER FÖR SMÅ OCH UNGA, Barnens Upptäckardag, 1 sep, kl. 11:00-15:00, Krafts Torg, Lund.