Barnens Upptäckardag

Det är dax för en favorit i repris i från förra året – Barnens Upptäckardag som arrangeras av Lunds Universitet. Förra året hade vi strålande sol, härlig värme och MASSA experiment och kunskapssugna barn och unga på besök. Så klart hoppas vi på att det blir så även i år. Det skall bli så kul att få vara en av de som håller i aktiviteter även i år. Jag ser fram emot att få ta med mina värmekänsliga tyger igen. Men nytt för i år blir även att jag tar med mig tyg med lampor i som kan lysa, där kretsen som gör så att strömmen når lampan är broderad med ledande material. Broderade kretar och LEDs kan man ha massa kul med och skapa plagg och tyger som har schysta effekter. Det finns redan ett par plagg som man kan köpa, tillverkade av ett antal olika företag, såsom t.ex. en cykeljacka så att man syns ordentligt i mörkret.

Förra året hade vi strålande sol, härlig värme och MASSA experiment och kunskapssugna barn och unga… så klart hoppas vi på att det även i år.

Välkommen till Krafts Torg i Lund på lördag mellan 11:00-15:00 för att koilla in mina textiler. Det finns även massa andra aktiviteter att göra under dagen som att kika på föreställningar av Vattenhallen Science Center och Upptäckarklubben, testa doftprovning med Botan, ta reda på vad en arkeolog gör, till att träffa läkarstudenter på Nallesjukhuset. För mer info om programmet klicka här.

Plats/Tid:

Barnens Upptäckardag – SMARTA TEXTILIER FÖR SMÅ OCH UNGA, drop-in, prova på session, kostnadsfri, 1 sep, kl 11-15, Krafts Torg, Lund.

Välkomna!