Textil julgran för Lunds Stadsbiblioteket

Textil julgranen i återvunnet material, vilken jag har gjort i uppdrag åt Lunds Folkbibliotek för Stadsbiblioteket i Lund.

Den 3,5meter höga granen är uppbyggd av ca 12.000-14.000 handknutna trådar av återvunnet trikågarn. Det gröna garnet är en produkt vilken tillverkats av restmaterial från mode- och textilindustrin. Garnet består av 92% återvunnen bomull. Garnet som jag har valt att använda är en klar favorit pga. dess många färgnyanser och tyngden i dess fall. Andra projekt som jag gjort med samma material, som wall-hanging vävar hittar du här samt de publika, urbana lampskärmarna som du hittar här. Jag arbetar gärna med återvunna material, det känns viktigt att göra så när vi kan.

…12.000-14.000 handknutna trådar av återvunnet trikågarn åt textil julgran åt Lunds Stadsbibliotek 

De stärkta julgranskulorna är handgjorda i bomullsgarn i en varm och djup gul-orange-vinröd färgskala, du ser en närbild på dem nedan.

Det här har verkligen varit ett kul uppdrag att göra. Att ta in granen är en central del av julen för mig. Att få ha varit den som skapat Lunds stadsbiblioteks julgran känns härligt och fint. Granen finns att beskåda på Stadsbiblioteket i Lund mellan 1a Advent och Trettonafton.