Geometrika

”Geometrika” är handvävda wall-hangings i härliga färger med härliga geometriska former. I vissa av mina projekt drivs jag av glädjen av att få sprida information och lära ut, i andra är det ett materialundersökande som står i fokus och sen finns det de projekt som jag gör för att återhämta inspiration, varva ned, nästan gå in i ett lustfyllt men även meditativt tillstånd. Detta väv projekt är ett sådan projekt. Jag började väva för att jag ville uttrycka mig i färgfält, strukturer och materialmöten. Och det är verkligen kärlek mellan mig och dessa vävar. Det är projekten som oftast får komma fram på slutet av dagen, för att jag vill varva ner och bara ”textil-njuta”.

Jag började väva för att jag ville uttrycka mig i färgfält, strukturer och materialmöten!

Varje väv är en egen process, vissa blir riktigt stora, andra små och jag låter den aktuella färg- och forminspirationen styra allt efter som. Jag vet inte hur väven skall se ut när jag börjar, utan låter processen styra mig i mina beslut allteftersom uttrycket växer fram. Detta skapar en skön processkontrast till andra projekt som jag kontinuerligt jobbar på som har en mera ”forskingsstrukturerad” karaktär.

Hör gärna av dig på marie@houseofhelmi.se eller 0708-38 39 94 om du är intresserad av att köpa en väv. Jag gör även beställningsjobb utifrån en diskussion kring dina önskemål tillsammans med dig.

Jag väver gärna på enkla vävramar, jag gillar att det är så mobila och att man kan väva vart som helst. Vissa, som denna vävramen nedan, är ju så klart lite större och kanske intre direkt ett projekt man tar med sig på bussen. Men det finns en frihet i att flytta runt den och väva där i huset jag önskar vara just då, antingen mitt i familjekauset med leksaker och barn eller ensam i en hörna för ro och stillhet. Att låta dagshumöret sätta ramen för vävstunden.