Alice i Underlandet dockor

Dessa två unika tygdockor, Alice samt den leende katten, ur ”Alice i Underlandet” har jag gjort på uppdrag åt Folkbiblioteket i Lund. De båda dockorna är för barnavdelningen på Lunds stadsbibliotek. Det har verkligen varit ett roligt uppdrag att få ha tolkat hur Alice och den leende katten skall se ut. Boken Alice i Underlandet har länge varit en av mina favorit barnboksklassiker. Och jag är dessutom en älskare av barnböcker och barnboksillustrationer av av stora mått, vilket gjorde uppdraget att få gestalta Alice och katten till en sagofigursdröm.

Boken Alice i Underlandet har länge varit en av mina favorit barnboksklassiker… att få gestalta Alice och katten var en sagofigursdröm.

Dockorna gjordes i samband med Bästa Biennalen Skånes konstbiennal för barn och undgomar 2017, till Stadsbibliotekets event Alice Tebjudning.

Dockorna är handgjorda och enbart gjorda i ett exemplar var. Alice, har ett tjockt garnhår, med handmålat ansikte, hon har en underkjol i tyll och en överklänning i färgglatt turkost, samt rutiga stövlar. Den leende kattens ansikte är gjort i applikationsteknik, med garnnos och dess svans är formbar. Alice är ca 70cm lång och katten 50-70cm, så att det syns ordentligt när det används i barnaktiviteterna på biblioteket.