Smarta Textiler/Garnbomba/Återbruks Couture

Nu händer det så där mycket att man blir glad i hela kroppen. 

Just nu är jag ute på turné på biblioteken i byarna i Lunds kommun och träffar massa fantastiska barn i förskole- och lågstadieåldern. Jag är och hälsar på och ger mina workshopar Smarta Textiler för barn (du kan läsa mer om workshoparna här). Det ger så mycket energi att få komma och träffa och experimentera med mina färgföränderliga tyger med barnen. Och varje gång jag har dessa workshops så slås jag åter av tanken att tänk om vi vuxna kunde ha lika öppet sinne som barn och bara kasta oss in i nya saker och testa och undersöker, utan att fundera över varför/och vad man skall ha det till.

Smarta Textiler för barn och unga blir det även nu på lördag den 13/5 med en öppen, kostnadsfri, drop in session, så där är alla välkomna och testa att ändra tyger med hjälp av kroppen, värme och kyla. Jag finns på plats hela em. (13:00-16:00) på Krafts Torg i Lund på Barnens Upptäckardag i och med Lunds Universitets 350-års-jubileums firande. Mer om dagen finns att läsa här.

Och nu på söndag den 14/5 så är alla välkomna till Stenkrossen på Street spirit – urban konstfestival, jag finns på plats mellan 13:00-17:00 på söndagen och kör öppen Guerilla virkning. Kom och garnbomba med viknål, tygtrasor och garn och hjälp mig att garn tagga en av våra vattendunkar på innergården. Kostnadsfri, drop in och du behöver inte kunna virka för att delta, jag är på plats och visar. Mer om dagen och programmet kan ni läsa här.

Nästa vecka blir det lite extra fokus på miljötänk i Lund, då Lunds hållbarhets vecka går av stapeln, med massa härliga och schysta event. Jag kommer bl.a. att visa Textil Återbruks Couture, en klänning som jag gjort åt Lunds Renhållningsverk. Plagget är gjort av secondhand kläder och gamla textiler, såsom en gammal balklänning, topp, lakan, dukar och skjortor. Tanken med klänningen är att visa på hur man kan skapa nytt av gamla plagg.

Ni kan se det klänningen på följande tre event under veckan:

  • Mån 15/5, kl. 18:00- på Lunds Stadsbibliotek, i samband med föreläsningen Modeslavar, där jag även kommer att ge en kort presentation om hur klänningen är gjord. Mer om detta dagsprogram kan ni läsa här.
  • Tor 18/5, kl. 13:30-21:15 på Stenkrossens på deras Hållbarhetsdag. Mer om detta dagsprogram kan ni läsa här.
  • Lör 20/5, kl. 10:00-16:00 på Hållbarhetsfestivalen på Stadshallen i Lund. Mer om detta dagsprogram kan ni läsa här.

Välkomna!