Kulturnatten

Kom och testa på att trycka tyg med en värmepress / heat press med mig på Stenkrossen under Lunds Kulturnatts event.

Det är dax igen, för ett av mina favorit event under året – Kulturnatten i Lund. Få tillställningar drar en sådan bred och härlig publik. Det känns som om hela Lund med omnejd är på fötterna och är ute och insuper konst och kultur i alla dess slag. Alla är glada, upptäckarsugna, vill prova på, kika och diskutera. Som eventaktör är det helt fantastiskt! Man träffa unga och gamla, Ludnabor och det som rest lång vägar. Det är helt enkelt hur schyst som helst.

I vanlig ordning öppnar Stenkrossen sina dörrar för alla som vill komma och hälsa på oss för att ta del av vårt digra och kulturspeckade program. I år kommer jag att visa hur man kan trycka tyg med hjälp av en värmepress, en heat press. En press man kan ha MASSA kul med. En kan skapa såväl transfertryck, trycka med tryckfärger som att laminera tyger. Du kan även få testa att göra en provlapp där du kan skapa ett eget mönster med hjälp av filmer i olika färger.

Få tillställningar drar en sådan bred och härlig publik. Det känns som om hela Lund med omnejd är på fötterna och är ute och insuper konst och kultur i alla dess slag. Alla är glada, upptäckarsugna, vill prova på, kika och diskutera…

Samtidigt som mig i Vita galleriet kan du även prova på Arduino tillsammans med Bylife. Testa på att bygga saker som låter, blinkar, lyser med Arduino. Du kan såklart även passa på att göra en hel massa annat på Stenkrossen denna kväll. Prova på teater, cirkus, VR eller stadsodling. Kika på Skaparkollektivet Formas kollektiva underbara konstverk ”17 000” och fotoutställningen ”Dokument inifrån – Det slutna” med Heidi Ingensdotter. Passa på att se en eller flera av teaterföreställningarna som visas och upplev musikhäng med Funkhaus Lund. Och på utescenen på innergården blir det massor med dans. Klicka här för tider och för att se hela Stenkrossens schysta program.

Textiltryck på Kulturnatten:

Demo och prova på att trycka på textil med en heat press med mig, Kulturnatten i Lund, den 15 sep, 2018, kl.18:00 – 19:30, Stenkrossen, Vita Galleriet, Kastanjegatan 13-15, 223 59 Lund, för mer info klicka här.

Ytterligare kurstillfälle

Tycker du detta med trycka textil låter kul och vill lära dig mera om hur man kan trycka med filmer och dispersionsfärger med pressen så kommer jag att ge en introduktionsworkshop för Fixa Till redan den 27 sep, 2018, kl.18:00 – 20:00. Workshopen är gratis men anmälan till FixaTill krävs. Workshopen kommer att på Stenkrossen. För mer info om workshopen klicka här.

Varmt välkomna och kom och häng med oss på Stenkrossen på lördag!