Ny kurs för 6-7år

Nytt för i år, nu startar jag och Kulturskolan i Lund även en grupp på kursen Smarta textilier för dig mellan 6-7 år.

När jag är ute och träffar barn på förskolor, bibliotek och skolor i lågstadiet är fascination av mina tyger som ändrar färg stor. Det är lika härligt att se varje gång någon för fösta gången ser hur tyget ändrar färg. Blicken, leendet, det spontana utropet av ”WOW”, ”Oj” Coolt”. Det värmer inombords. Det är extra underbart när besökarna är yngre och inte vuxna, då det sällan finns några hämning i att våga testa. Så när jag frågar, vill du testa själv så blir svaret nästan alltid ett exalterat ”Ja”.

Det är lika härligt att se varje gång någon för fösta gången ser hur tyget ändrar färg… Blicken, leendet, det spontana utropet av ”WOW”, ”Oj” Coolt”.

Vid varje tillfälle när jag har öppen verksamhet träffar jag ett par stycken barn i 5-7 års åldern vilka verkligen blir hooked på att undersöka och färgändra tygerna, vilket jag så klart tycker är super härligt. Det går upp i aktiviteten på ett sådant där skönt sätt som man gör när man går in i ett flow. När man kan arbeta ostört i timmar, när man helt enkelt har riktigt roligt. Så därför kommer jag i samarbete med Kulturskolan i Lund i höst även att starta upp en grupp som vänder sig till Kulturskolans yngsta grupp där fokus kommer att ligga på det färgföränderliga materialen.

En ny nybörjarkurs:

Kursen är en nybörjarkurs för dig mellan 6 och 7 år som vill upptäcka och undersöka textilier som kan ändra färg. På ett lekfullt sätt lär du dig om hur du kan ändar textilierna med värme, kyla, kroppen och solen. Du får lära dig att trycka egna tyger med de färgföränderliga tryckfärgerna. I slutet av kursen kan du som vill trycka din egen T-shirt eller linne så att den ändrar färg när du har den på dig.

Det mesta material vi använder ingår i kursen, däremot vill du trycka en T-shirt eller ett linne så tar du med eget.

Att tänka på är även att ha oömma kläder eftersom vi kommer att jobba med färger.

Anmälan görs via Kulturskolan i Lunds portal, klicka här för att komma till anmälan och välj alternativet ”Helgskola” och sedan kursen ”Smart Textil för Små och Unga”. Kursen är gratis, men antalet platser är begränsat (först till kvarn…).

Är du 8 år eller äldre och tycker det verkar kul med Smarta Textiler så är du välkommen att söka till kursens äldre grupp. Mer om den gruppen hittar du här.

Kursinformation:

Ålder: 6-7 år
Lärare: textildesigner Marie Ledendal
Arrangör: Kulturskolan i Lund
Plats: Stenkrossen, Kastanjegatan 13
Undervisningsdag: lördagar
Kurstillfällen: sex stycken med start 6/10. Därefter 13/10, 20/10, 10/11, 17/11 och 24/11

Varmt välkommen med din anmälan!