Havets Guld på Gallerihelgen

Det börjar närma sig Malmö Gallerihelg 23-25 sep, då kommer jag att ställa ut tillsammans med 12 andra textilkonstnärer på Galleri Textilkoll. Det ska bli så kul att åter få ställa ut i detta sammanhang, med dessa trevliga och inspirerande konstnärskollegor!

I år visar vi utställning LJUS, där vi har arbeta experimentellt med begreppet ljus ur olika perspektiv i en textil kontext. Jag ställer ut verket Havets Guld, vilket är en del av ett större forskningsprojekt som jag arbetar med tillsammans med Cecilia Fredriksson, där vi diskuterar tången som en framtida resurs ur ett materialitetsperspektiv.

Verket ”Havets Guld” är en tolkning där jag har utgått ifrån hur ljuset förhåller sig till tångens växtlighet under vattnet, hur ett djup skapas genom samspelet mellan den ljusa ytan och det mörkare djupare partierna. Teknik: Transfertryck med dispersionsfärger.

Medverkande konstnärer:

Marie Ledendal, Sofia Kroon Walter, Carin Persson Åström, Jenny Frank, Jytte Olsson, Amanda Boierth, Matilda Pernryd, Josabet Werkmäster, Margareta Heijkenskjöld Holmgren, Adrienn Görgenyi Andersdotter, Hanna Sandström, Emma Rydström, Åsa Wågmark och Marie Wetterstrand.

Varmt välkomna till!

Plats:
Galleri Textilkoll
Korsgatan 6, Malmö

Öppettider:
Fredag 18.00-22.00 (jag finns på plats 18-20)
Lördag 12.00-18.00
Söndag 12.00-18.00