Anmälan är öppen

Nu har äntligen anmälan till höstens helgskola i Smarta Textiler öppnat. Kursen ges i vanlig ordning i samarbete med Kulturskolan i Lund.

Förra terminen som du kan se på bilderna här i inlägget så skapade deltagarna underbara projekt som iPad-fodral och telefonfodral som kan ändra färg när man håller i dem, samt med LEDs lampor som lyser. De gjorde smycken som skiftar färg när man bär dem eller när man går ut i värmen en solig dag. De fick lära sig om hur man trycker på tyg, hur man skapar mönster samt hur man tänker när man skall blanda färg.

Skapa smycken, telefon- eller iPad-fodral… med värme- eller UV-känsliga (färgföränderliga) textila färger eller broderi med ledande trådar och LED-lampor.

Som alltid har det varit så kul att få ha denna kurs och STORT tack till alla er skaparglad som gick på vårens kurs!

Höstens kurs

Höstens kurs kommer likt våren att fortsätta att fokuserar på att undersöka Smarta textila material, i form av att du som deltagare får göra mindre textila designprojekt. Är du ny på kursen får du testa nån av projekten vi jobbade med förra förra terminen såsom att t.ex. skapa smycken, telefon- eller iPad-fodral med utgångspunkt i tekniker som att trycka med värme- eller UV-känsliga (färgföränderliga) färger och brodera med ledande trådar och LED-lampor. Har du gått tidigare terminer så jobbar vi vidare utifrån vad du gjorde terminen innan, och vad du vill göra denna termin.

Terminens kurs är en fortsättningskurs, men det första kurstillfällena kommer att fungera som en introduktion till Smarta textilier, så att även du som är ny till ämnet kan delta. Detta första tillfälle är enbart för dig som är ny på kursen. Du som gått tidigare börjar först vid tillfälle två. Som vanligt är kursen gratis men med begränsat antal plaster.

Det mesta material vi använder ingår i kursen. Vill du däremot göra något större såsom t.ex. trycka en T-shirt eller en tygkasse tar du med en egen. Att tänka på är även att ha oömma kläder eftersom vi kommer att jobba med färger.

Kursinformation

Ålder: från 8 år (men öppen för alla som tidigare läst Smarta textilier)
Lärare: textildesigner Marie Ledendal
Arrangör: Kulturskolan i Lund
Plats: Stenkrossen, Kastanjegatan 13
Undervisningsdag: lördagar
Kurstillfällen: sex stycken med start 6/10. Därefter 13/10, 20/10, 10/11, 17/11 och 24/11.

Alla de fina textila produkterna på bilderna här på sidan är gjorda av mina fantastiskt duktiga elever ifrån tidigare terminer. Produkterna är skapade helt utifrån vitt löpermetertyg. Deltagarna har själva formgivit och skapat, tryckt tyger, broderat ledande kretsar, flätat armband, sytt ihop väskor och iPad-fodral.

Varmt välkommen att söka höstens kurs!