Väv in Stortorget

Jag är så glad över att få bjuda in till två öppna och kreativa workshops för att skapa gerillaväv på Stortorget i Lund. Workshoparna (14/1 och 4/2) är helt kostnadsfri och är en del av mitt pågående temporärt konstuppdrag jag jobbar på åt Lunds kommun, i samarbete med Vinter Lund. Projektet ”Väv in Stortorget” är verkligen ett roligt uppdrag, där jag hoppas kunna sprida lite färgglädje åt Stortorgsbesökare genom att skapa gerillaslöjd, samt att få hjälp av alla som vill göra verket större. Konstverket kommer att sitta upp under en månad (14/1-14/2) och jag kommer att klä in delar av Stortorget, såsom stolpar, fontänen, träd och scenen på Stadshallen.

För mig är Garngraffiti och textil Gerillaslöjd ett sätt att göra tillägg i det offentliga rummet, genom att använda olika textila material och textila tekniker. Syftet med textilerna kan t.ex. vara att ge färg och form åt stadsmiljön, samt att uttrycka en åsikt eller ett budskap.

I detta projekt har jag jobbat utifrån tanken att skapa något som upplevs som textilt och mjukt med material som vi kanske i första hand inte associerar med traditionella textiler. Vad är en textil och vilka material är textila? Under workshoparna lördagarna den 14 jan och den 4 feb kommer vi tillsammans att skapa textil graffiti med material som tågvirke till båtar, färgade sopsäckar och skyddsnät för djur och vilt. Du behöver inte kunna väva för att deltaga, jag och textildesigner Elisabet Frick, som kommer att hjälpa mig under workshoparna, visar hur man gör.

Du kan läsa mer om projektet här.

Jag hoppas och ser framemot att träffa många vävsugna Lundabor.
Välkomna!