Tack för en fin Smart höst

Året börjar gå emot sitt slut och det är redan ett par veckor sedan jag sa tack för en underbart härlig termin till mina Smarta Textiler för unga elever. Kursen som jag håller i samarbete med Kulturskolan i Lund. Och precis som i våras har det varit så kul att träffa er i min ateljé på Stenkrossen på lördagsförmiddagar, att få se vad ni skapar och hur ni tar er an de Smarta textila materialen.

Höstens härligt kreativa kurs

Nytt för i höstas var att jag hade två olika grupper, vilket var kul, då det innebar att vi kunde ta emot ett par elever till jämfört med föregående termin. Vi kikade på färgföränderliga, värmekänsliga textila tryckfärger. Vi pratade färg- och formlära och övade på att blanda färg. Vi gick igenom och övade på hur man trycker på textil med både schabloner och klichéer. Ett gäng av er skapade egna textilschabloner som vi sedan använde när det trycktes T-shirts med den termokroma färgen. Tröjor som nu kommer att ändra färg när man har dem på sig. En del gjorde flätade armband i värmekänsliga färger, vilka oxå ändrar färg och mönster när man bär dem, speciellt en varm sommar dag. Bilderna nedan är ett utdrag av processbilder och ett par av alla de fina projekt eleverna skapade.

Ett speciellt tack till er barn och ungdomar som gått höstens kurs, för er medverkan och glädje. Jag hoppas att vi ses till våren igen.

Vårens kurs

För det är ju inte många veckor kvar till januari och då öppnar vårens kurs. Nytt får i vår blir att vi kommer att jobba med olika designprojekt hela vårterminen, i likhet som vi slutade höstens termin. I vår kommer vi dessutom att titta på och få testa helt nya textila Smarta material såsom ledande trådar och LEDs så vi te.x. kan skapa armband med lysande lampor. Så håll utkik här på min hemsida samt på Kulturskolans sida i början till mitten av januari, för då öppnar vårens anmälan.

God jul och ett riktigt gott nytt år!