Nya tider

Det är ju ett nytt år och med det kommer det så klart nya tider och nya tankar. Jag tog det lugnt i jul och var ledig i nästan 2 veckor, vilket var underbart. Det blev familjetid, hemma mys och en tur till England en vecka. Så när jobbet sparkade igång i januari igen så var det med ny energi. Och i sann nytt-års-anda så satte jag mig ned och samlade ihop höstens funderingar och vad jag vill ha ut av livet i stort (den lilla frågan) och vad jag vill yrkesmässigt och med mitt företagande under 2018.

Nya bloggen

En av sakerna jag funderade på, som är något jag har gott och grunnat på från och till under hösten, och som drar i gång redan nu i början av 2018 är att jag kommer att blogga lite mera kontinuerligt och framför allt att bloggen kommer att få ett lite nytt fokus. Jag tjuvstartade i och för sig lite redan i slutet av 2017, det får man väl? Så just nu är jag i startgroparna för att ge bloggen ett lite tydligare uttryck. Hur det blir kommer att se ut får du så klart ta del av framöver här i vinter. Här på bloggen med titeln Min textila värld kommer jag att delge tankar om mitt textila skapande och designprocessen, men det kommer även att bli tutorials och inspirationsinlägg om olika textila tekniker och idéer. Du kommer så klart även kunna läsa om vad jag gör i relation till workshops och events precis som tidigare. Jag hoppas att du kommer att bli inspirerad och sugen att hänga med in i min textila värld.

Kurser och workshops i vår

Nytt för i år kursmässigt är att Smarta Textilier för barn och ungdomar som jag ger i samarbete med Kulturskolan i Lund kommer att kika på vad en ”Wearable Textile” är och hur man får en LEDs att lysa genom att brodera kretsar med garn. Jag är härligt taggad på att dra igång kursen i vecka 9. Mer om Lördagsskolan hittar du här.

Innan dess så kan barn träffa mig på Stadsbiblioteket i Lund för att testa på ett annorlunda Smarta textiltryck, som ändrar färg när tyget blir varmt. Mer info om lovdagen den 22/2 kl 12-16 hittar du här på Lov i Lund. Aktiviteten är helt gratis och det är bara att komma förbi.

Som vanligt blir det även en hel del tillfällen att skapa och testa på textil i vår under event och workshopar, så håll koll på eventsidan för mer info.

Härlig start

2017 var ett händelserikt, lärorikt och utvecklande år för min del, med så många roliga uppdrag och event. Och året slutade även med en härlig ny start. Jag började att undervis i visuell kommunikation på Lund UniversitetInstitutionen för Strategisk Kommunikation. Det skall verkligen bli kul att få hålla kurser i design och visuell kommunikation, och jag ser fram emot att få lära känna alla mina nya studenter.

Vad har du för planer för 2018?