Dax att väva igen

Det var så härligt att se verket växa fram. När vi startade stod där tre, kala metallstålpar och när vi packade ihop ett par timmar senare fanns där en knalligt rosa och turkos väv som var högre än mig. Väven är resultatet av den först ”Väv in Stortorget” workshopen åt VinterLund som jag hade i Lund på just Stortorget för ett par veckor sedan. Vissa hade kommit till Stortorget ens ärende för att hjälpa till (vilket så klart var super kul) medan andra bara var i stan och valde att stanna till hos oss en stund för att hjälpte till (vilket såklart också var super kul). Det blev en sådan där härlig blandning med personer i alla åldrar som deltog, som man inte kan bli annat än glad över 🙂 Det var tjejer, killar, kvinnor och män, allt ifrån småbarn i 2års åldern till personer som nått en betydligt högre ålder. Och jag tror att vi efter 2 timmar hade haft mellan 200-300 underbara Lundabor och Lundabesökare som hjälpt till att väva fram gerillaväven. Tack! till alla er som deltog, jag och Elisabet Frick var jätte glada över det visade engagemanget.

Syftet med workshoparna är att skapa och göra något tillsammans samt att sätta färg på torget. Och det är något visst med hantverk, att samlas att göra något tillsammans med händerna. Och bara så där så startar samtalen, man talar om saker med personer man aldrig träffats förut, man delar något för en stund och sen går man vidare med sitt – ibland behöver det inte vara mer komplicerat än så. Pelarna som håller upp takscenen på Lunds Stadshall fick bli våran varp och inslaget båtrep i knalligt rosa, blått och grönt, vilka alla hjälpte till att fylla med de knalliga platspåseremsorna, resultat… kanske en lite annorlunda rya utomhus?

Det kollektiva verket är en påbyggnad till de andra gerilla textiler jag skapat som finns på torget, och nu på lördag (4/2, kl 12:00-14:00) är det äntligen dax för att göra det sista tillägget av verket och den andra workshopen. Det blir en ny plats som vi tar i besittning, som vi hoppas vi får hjälp med att omskapa i härligt rosa och turkost. Det skall bli riktigt kul. Hela verket kan kommer att sitta upp fram till Alla hjärtans dag.

Jag hoppas vi ses på lördag.

Photo: Pierre Ledendal, Film & Bildstudion AB